katalogi

Katalogi PDF

Poniżej znajdą Państwo katalogi z naszą ofertą w wersji elektronicznej, jeśli chcieliby Państwo otrzymać wersję papierową – prosimy o kontakt: vini@vininova.pl


Katalog Vininova 2019
Katalog The Bar 2019
Katalog Prezentowy 2019
newsletter

Zapisz się do naszego newslettera

f

Dołącz do nas!



f vininova f the bar

Akashi Sake Brewery

Rodzina Yonezawa rozpoczęła produkcję sake w 1886 r. w Akashi – głównym mieście portowym na zachodzie Japonii. Wciąż jest to rodzinny biznes, którym dzisiaj steruje Kimio Yonezawa a firma działa pod nazwą Akashi Sake Brewery. Do produkcji sake wykorzystuje się najwyższej  jakości odmianę ryżu Yamada-Nishiki uprawianą na żyznych glebach na północ od Akashi. Właściciel kładzie nacisk na kontrolę jakości przy wykorzystaniu zaawansowanych nowoczesnych technologii. Jednak mimo wprowadzeniu modernistycznych elementów, dopiero w ostatnich latach zastosowano fermentację w kontrolowanej temperaturze. Warzelnia jako pierwsza w Japonii wyprodukowała sake  z brązowego ryżu i dojrzewającą przez kilka lat przed wprowadzeniem na rynek.

                                                        

Sake to japońska kultura. To jest moja historia i moje odzwierciedlenie.

                                                                                     Kimio Yokezawa

Alkohole producenta

Copyrights © 2018 VININOVA  |  CREDITS: DESIGN & BUILD