Produkty Reynolds Wine Growers
Reynolds Wine Growers jest rodzinną winnicą w regionie
Alto Alentejo w Portugalii, gdzie pod kierownictwem enologa Nelsona Martinsa oraz właścicieli Juliana i Carlosa
Reynoldsów powstaje wysokiej jakości wino. Rodzina Reynoldsów uprawia winogrona
od ponad 150 lat. Stworzyli nowy portugalski szczep o nazwie Alicante Bouschet.
Historia winnicy Reynolds sięga 1820 roku, kiedy angielski kupiec Thomas Reynolds
przeniósł się do Portugalii widząc tu ogromny potencjał dla handlu winem. On i
jego dwaj synowie osiedlili się w Porto, skąd zaopatrywali swój biznes w
Londynie w produkty z Półwyspu Iberyjskiego. W 1838 r. ojciec i synowie
otworzyli własną fabrykę korka w Alburquerque w Hiszpanii, gdzie spędzili
kolejne 11 lat aż do powrotu do Portugalii w 1850 r. Rodzina osiadła w Estremoz
w regionie Alentejo. Nabyli tu ziemie, które są nadal uprawiana przez rodzinę
Reynoldsów. Winnice Reynoldsa leżą w niezwykle urokliwym miejscu, w samym
środku wzgórz S.Mamede. Sceneria wypełniona jest błękitem nieba, wzgórzami,
dębami i drzewami korkowymi, które tworzą przepiękny krajobraz. Obszar winnic o
powierzchni 41 ha znajduje się na szczytach
wzgórz zapewniających odpowiednie nawadnianie gleby i dużą ilość światła słonecznego.
Gleba to głównie łupek. Pofałdowany teren zapewnia duże różnice temperatur
pomiędzy dniem i nocą, co znacznie wspomaga proces dojrzewania winogron.
Winiarnia została zbudowana na bazie starej stodoły, która niegdyś służyła jako
stajnia dla zwierząt gospodarskich, a rekonstrukcja i renowacja została
przeprowadzona z wielkim szacunkiem dla pierwotnej konstrukcji i konstrukcji:
szerokich kamiennych ścian, kasztanowych sufitów i łupkowych podłóg. To idealne
środowisko do produkcji wysokiej jakości win o średniej temperaturze 20°C i
stałym optymalnym poziomie wilgotności. Wina Reynoldsa są obecnie dostępne na
wszystkich kontynentach i są serwowane w najbardziej dochodowych restauracjach
na świecie. Ze względu na wysoką jakość winogron, wina Reynoldsa są praktycznie
wolne od siarczynów, produkowane są z wysoką koncentracją owoców, przy
zachowaniu najsurowszych norm higienicznych, co zapewnia doskonały potencjał
przechowywania przez kilkadziesiąt lat. Portfolio Nelsona Martinsa jest
regularnie nagradzane najwyższymi nagrodami i wyróżnieniami przez prestiżowe
magazyny winiarskie jak np. Wine
Enthusiast, Wine Advocat, Wine Spectator, Decanter.