Ian Macleod Distillers

WEMYSS MALTS Velvet Fig Blended Malt Scotch Whisky

  • Kraj
    Szkocja
Pokaż szczegóły

Więcej informacji

KOLOR
Ciemno złoty
NOS
Tętniący czerwonymi i czarnymi owocami leśnymi, figami oblanymi mleczną czekoladą z nutą marcepanu i orzechami włoskimi w sosie toffi. 
USTA
Soczyste nuty owoców, takie jak dojrzałe figi, daktyle Medjool, dojrzałe morele oraz owoce suszone takie jak rodzynki lub. Czekolada mleczna doprawiona gałką muszkatołową i imbirem, chwilami przebija się aromat prażonych kasztanów.
KOŃCÓWKA
Długa i przyjemna. Bogactwo aromatów drewna, cynamon i tytoń fajkowy otula podniebienie nieskończoną nutą przypraw korzennych.
ALKOHOL
46%
POJEMNOŚĆ
70cl

OPIS
Surowiec- słód jęczmienny.
Destylacja- Pot Still
Kupaż whisky single malt leżakowanych w beczkach first fill z dębu amerykańskiego ex- sherry oraz first fill z dębu europejskiego ex-sherry.

Limitacja- 9750 butelek.

FOOD PAIRING
Ser: Gruyere
Mięso: Żeberka wieprzowe z miodem
Deser: Lody kawowo-śmietankowe
Piwo: Russian Imperial Stout

Informacje o produkcie

Producent
Ian Macleod Distillers
Kraj
Szkocja
Pojemność
70 ml
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie