WEMYSS MALTS Velvet Fig Blended Malt Scotch Whisky
-
KrajSzkocja


Więcej informacji
KOLOR
Ciemno złoty
NOS
Tętniący czerwonymi i czarnymi owocami leśnymi, figami oblanymi mleczną czekoladą z nutą marcepanu i orzechami włoskimi w sosie toffi.
USTA
Soczyste nuty owoców, takie jak dojrzałe figi, daktyle Medjool, dojrzałe morele oraz owoce suszone takie jak rodzynki lub. Czekolada mleczna doprawiona gałką muszkatołową i imbirem, chwilami przebija się aromat prażonych kasztanów.
KOŃCÓWKA
Długa i przyjemna. Bogactwo aromatów drewna, cynamon i tytoń fajkowy otula podniebienie nieskończoną nutą przypraw korzennych.
ALKOHOL
46%
POJEMNOŚĆ
70cl
OPIS
Surowiec- słód jęczmienny.
Destylacja- Pot Still
Kupaż whisky single malt leżakowanych w beczkach first fill z dębu amerykańskiego ex- sherry oraz first fill z dębu europejskiego ex-sherry.
Limitacja- 9750 butelek.
FOOD PAIRING
Ser: Gruyere
Mięso: Żeberka wieprzowe z miodem
Deser: Lody kawowo-śmietankowe
Piwo: Russian Imperial Stout
Informacje o produkcie
- Producent
- Ian Macleod Distillers
- Kraj
- Szkocja
- Pojemność
- 70 ml
Zdjęcia produktu

Producent
Ian Macleod Distillers
Ian Macleod Distillers to szkocka firma, kierowana od początku przez rodzinę Russell do dnia dzisiejszego. Sama firma zajmuje się od początku niezależnym bottlingiem whisky, produkcją whisky, dystrybucją alkoholi a także mieszanie...
