Więcej informacji
KOLOR:
Przeźroczysty, widoczne małe włókna.
NOS:
Owoce tropikalne głównie bardzo dojrzała papaja i guawa. Ocet jabłkowy złamany słodyczą karmelu oraz gałki muszkatołowej. Delikatne aromaty sera cheddar oraz pigwy.
USTA:
Kwasowość nawiązująca do beczkowego Sauvignon Blanc- cytrusy i masło. Biały pieprz, niedojrzałe owoce pigwy i winogron. Delikatny aromat papryczki habanero i świeżej kolendry.
KOŃCÓWKA:
Długa i przyjemnie delikatna. Aromat owoców tropikalnych zostaje z nami na długo.
ALKOHOL:
42%
INNE UWAGI:
Raicilla- rodzaj alkoholu powstającego z innego rodzaju agawy (głównie Maximiliana) rosnącego na górzystych terenach. Smak jest określany jako „coś” pomiędzy Tequila (czysty i owocowy), a Mezcalem (delikatnie dymny).
La Reina jest wytwarzana od 100 lat na Rancho Nuevo w Atenguillo w regionie Jalisco. Osobą odpowiedzialną za produkcję jest Maestro Julio Topete Becerra oraz jego trzej synowie. La Reina Raicilla jest produkowana wyłącznie z agawy Maximilian, jest pieczona w tradycyjnym glinianym piecu opalanym lokalnym drewnym oraz destylowana dwukrotnie w stalowej kolumnie.
Właściciele marki prowadzą również projekty ekologiczne dbając o lokalne środowisko oraz uprawę dzikiej agawy.
La Reina z hiszp. „Królowa”. Kiedy mezcal jest Królem, Raicilla jest Królową.
Informacje o produkcie
- Producent
- Ninfa Raicilla
- Kraj
- Meksyk
- Region
- Atenguillo (Jalisco)
- Rodzaj
- Raicilla
- Zawartość alkoholu
- 42,0 %
- Pojemność
- 700 ml