Ninfa Raicilla

La Reina Raicilla Maximiliana

  • Kraj
    Meksyk
  • Rodzaj
    Raicilla
Pokaż szczegóły

Więcej informacji

KOLOR: 

Przeźroczysty, widoczne małe włókna.

NOS: 

Owoce tropikalne głównie  bardzo dojrzała papaja i guawa. Ocet jabłkowy złamany słodyczą karmelu oraz gałki muszkatołowej. Delikatne aromaty sera cheddar oraz pigwy.

USTA:  

Kwasowość nawiązująca do beczkowego Sauvignon Blanc- cytrusy i masło. Biały pieprz, niedojrzałe owoce pigwy i winogron. Delikatny aromat papryczki habanero i świeżej kolendry.  

KOŃCÓWKA:  

Długa i przyjemnie delikatna. Aromat owoców tropikalnych zostaje z nami na długo.

ALKOHOL:

42%

INNE UWAGI: 

Raicilla- rodzaj alkoholu powstającego z innego rodzaju agawy (głównie Maximiliana) rosnącego na górzystych terenach.  Smak jest określany jako „coś” pomiędzy Tequila (czysty i owocowy), a Mezcalem (delikatnie dymny). 

La Reina jest wytwarzana od 100 lat na Rancho Nuevo w Atenguillo w regionie Jalisco. Osobą odpowiedzialną za produkcję jest Maestro Julio Topete Becerra oraz jego trzej synowie. La Reina Raicilla jest produkowana wyłącznie z agawy Maximilian, jest pieczona w tradycyjnym glinianym piecu opalanym lokalnym drewnym oraz destylowana dwukrotnie w stalowej kolumnie.

Właściciele marki prowadzą również projekty ekologiczne dbając o lokalne środowisko oraz uprawę dzikiej agawy.

La Reina z hiszp. „Królowa”. Kiedy mezcal jest Królem, Raicilla jest Królową.


Informacje o produkcie

Producent
Ninfa Raicilla
Kraj
Meksyk
Region
Atenguillo (Jalisco)
Rodzaj
Raicilla
Zawartość alkoholu
42,0 %
Pojemność
700 ml
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie