Niepoort

Barbeito Sir Ceal 5 YO

  • Kraj
    Madera
  • Szczep
    Sercial
  • Rodzaj
    Półsłodkie
  • Kolor
    Białe
Pokaż szczegóły

Aromat

W nosie złożoność Madery nieagresywna słodycz z nutami miodu i melasy wzbogacona o owocowość moreli, świeżość cytrusów oraz rustykalność suszonych owoców. 

Smak

Idealna równowaga pomiędzy słodyczą a kwasowością. Lekka orzechowość uzupełniona słodyczą suszonych owoców. Długa oraz elegancka końcówka. Lekko pikantna z wyraźnymi nutami korzennymi

Potrawy

Sernik słony karmel

Więcej informacji

Madera stworzona we współpracy z Ricardo Diogo, odzwierciedla wspólną tożsamość tych dwóch „panów” , sadzona na wysokościach i zbierana nieco wcześniej praktyka od dawna uskuteczniana w stylu Niepoort.

Do produkcji wykorzystywane są tylko winogrona szczepu Sercial, z winorośli uprawianych w regionie Seixal, położonym nad morzem i wystawionym na intensywne działanie morskiego powietrza, które charakteryzuje północne wybrzeże Madery.

Sir Ceal leżakuje w Canteiro przez ponad 5 lat w beczkach z francuskiego dębu. Do tej partii wybrane zostały wina, które leżakowały w stabilnych temperaturach przez cały rok. Zaowocowało to winem o ogromnej elegancji.

Informacje o produkcie

Producent
Niepoort
Kraj
Madera
Region
Madera
Szczep
Sercial
Rodzaj
Półsłodkie
Kolor
Białe
Pojemność
500
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie