Aromat
Bogaty
i elegancki aromat z nutą orzechów włoskich i orzechów laskowych.
Smak
W
ustach dobrze zbudowane i jednocześnie eleganckie i zrównoważone.
Skoncentrowany smak nadaje winu szczególną głębię i długi
finisz.
Potrawy
Tarta tatin, crème brûlée
Więcej informacji
Ręcznie zbierane winogrona są odszypułkowane, miażdżone i przekształcane w wino w procesie starannej maceracji w celu wydobycia ich koloru, garbników i aromatów, wzmocnionych ciągłym ubijaniem podczas fermentacji. Proces odbywa się w kadziach, w kontrolowanej temperaturze (28-30°C) aż do uzyskania odpowiedniego stopnia słodyczy. Na tym etapie dodaje się brandy winogronową, aby uzyskać ostateczne wzmocnione wino. Wino wysokiej jakości, produkowane z jednego zbioru. Wino Colheita przed zabutelkowaniem dojrzewa w dębowych beczkach, nie krócej niż 7 lat.
Informacje o produkcie
- Producent
- Kopke
- Kraj
- Portugalia
- Minimalna temperatura
- 12.00 st.C
- Region
- Douro
- Rodzaj
- Słodkie
- Zawartość alkoholu
- 20,0 %
- Kolor
- Czerwone
- Pojemność
- 750 ml